Hao Kök
Vill du kontakta Hao Kök? Våra rådgivare kan ge dig all information Ring oss Kundsupport är online

Hur kan jag kontakta Hao Kök kundtjänst? Hao Kök är en restaurang som väcker uppmärksamhet med sina alternativ ”Drop In” och ”Take Away”. De delar sin aktuella meny och kampanjer på Instagram

Hao Kök Tillhandahållna tjänster

Drop In-tjänst
Hao Kök erbjuder en ”Drop In”-tjänst där kunderna kan hitta ett bord direkt på restaurangen utan att behöva göra en reservation. Detta är ett mycket bekvämt alternativ, särskilt för dem som vill gå ut utan att göra upp planer. Atmosfären i restaurangen är idealisk för en mysig och intim middagsupplevelse.

Servering av hämtmat
Om du föredrar att äta bekvämt hemma är Hao Kök’s ”Take Away”-tjänst något för dig. Menyalternativ och aktuella erbjudanden delas vanligtvis på Hao Kök’s Instagram-sida. Du kan göra din beställning via telefon eller online och hämta den från restaurangen vid den tidpunkt du anger.

Sociala medier och aktuella kampanjer
Hao Kök använder aktivt sociala medier för att informera om sin meny och aktuella kampanjer. Särskilt på Instagram finns aktuell information om nya menyalternativ, specialrabatter eller evenemang.

Hur kan jag kontakta Hao Kök?

För att kontakta Hao Kök kan du besöka sidan ”Kontakt” på webbplatsen eller så kan du också nå dem via deras sociala mediekonton. E-post och telefon finns också tillgängliga.

Hao Kök Webbplats

Hao Kök webbplats har ett enkelt och användarvänligt gränssnitt. Du kan enkelt komma åt tjänster, produkter och kontaktinformation via webbplatsen.
Webbplats :https://www.haokokse.com/

Hur kan jag kontakta Hao Kök kundtjänst via e-post?

För att kontakta Hao Kök kundservice via e-post används vanligtvis en e-postadress som ”[email protected]”. När du skickar ditt e-postmeddelande, se till att ämnesraden är tydlig och entydig.

Hao Kök Konton på sociala medier

Hao Kök är särskilt aktiv på Instagram. På denna plattform kan du få information om menyn, kampanjer och uppdateringar.
https://www.instagram.com/restaurang_haokok/

Hur kan jag kontakta Hao Kök kundtjänst?

Det finns flera olika metoder tillgängliga för att nå Hao Kök kundtjänst. Telefonnummer, e-post och livechattalternativ anges vanligtvis på webbplatsen. Dessutom kan du också få detaljerad information på sidan ”Kontakt”.

Telefon: +46 70 888 62 65
Adress : Tunnelbanestation inre utgång, Odengatan, 114 27 Stockholm, Sverige
Webbplats : https://restauranghaokok.com/
Webbplats 2: https://www.haokokse.com/
E-post: [email protected]

Hao Kök Öppettider

Hao Kök arbetstider kan ofta skilja sig mellan vardagar och helger. Du kan besöka webbplatsen eller sociala medier för aktuella öppettider.
Fredag 18:00-23:00
Lördag 18:00-23:00
Söndag Stängt
Stängt Måndag
Tisdag Stängt
Onsdag 18:00-23:00
Torsdag 18:00-23:00

Hao Kök’s Special Event and Celebration Services

Hao Kök erbjuder inte bara daglig catering, utan även en plats för speciella evenemang och fester. Du kan boka i förväg och skapa specialmenyer för födelsedagar, affärsluncher eller speciella firanden. Hao Kök eleganta och mysiga atmosfär är den perfekta platsen för alla evenemang.

Hao Kök’s engagemang i sociala medier och kundrelationer

Hao Kök interagerar ständigt med sina kunder genom att aktivt använda sociala medieplattformar. Uppdateringar, menyändringar och specialkampanjer, särskilt via Instagram-sidan, är ett viktigt verktyg för att stärka kundrelationerna. Dessutom samlar man in feedback och kommentarer från kunderna via dessa plattformar.

Dela din åsikt om Hao Kök kundtjänst

Recensioner på Hao Kök

  • Ulla 31 oktober 2023 vid 15:29

    Hao Kök erbjuder en ”Drop In” -service som inte kräver bokning och ger kunderna en snabb och bekväm matupplevelse på restaurangen. De erbjuder också en ”Take Away” -alternativ för dem som föredrar att njuta av maten hemma. Du kan enkelt få information om den aktuella menyn och kampanjer via restaurangens Instagram-sida, och deras sociala medieprofiler är perfekta för att följa aktuella evenemang. ✌