Kartells
Vill du kontakta Kartells? Våra rådgivare kan ge dig all information Ring oss Kundsupport är online

Hur kan jag kontakta Kartells kundtjänst? Kartell erbjuder moderna möbler och hemtillbehör. De gör skillnad med hållbarhet och anpassade designtjänster.

Kartell Tillhandahållna tjänster

Kartell erbjuder moderna och eleganta möbler, belysningsprodukter och hemtillbehör. Anpassade designtjänster och utemöbler finns också tillgängliga.

Hur kan jag kontakta Kartell?

Kartell kan kontaktas via telefon, e-post och sociala medier. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Kartells webbplats

Kartells officiella webbplats har ett användarvänligt gränssnitt, så att besökare enkelt kan komma åt den information de behöver. Webbplatsen har en modern och stilren design med snabba laddningstider och en intuitiv menystruktur.

Kartells omfattande produktkatalog finns tillgänglig på webbplatsen. Katalogen täcker många olika kategorier från möbler till belysning och hemtillbehör. Detaljerade beskrivningar, prisinformation och högkvalitativa bilder av produkterna finns också tillgängliga, så att kunderna kan få en omfattande information om produkterna.

Kontaktuppgifter finns i ett lättillgängligt avsnitt på webbplatsen. Här finns Kartells telefonnummer, e-postadress och fysiska butiker.

Dessutom annonseras specialerbjudanden och kampanjer på webbplatsen. På så sätt kan besökarna vara bland de första att lära sig om varumärkets senaste produkter och mest attraktiva erbjudanden.

Länk: https://shop.kartellsverige.se/sv/

Hur kan jag kontakta Kartells kundtjänst via e-post?

För att kontakta kundtjänst via e-post kan du skicka ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på webbplatsen.
E-post: [email protected]

Kartell konton på sociala medier

Kartell har för närvarande inget aktivt konto på någon social medieplattform. Varumärket använder sin officiella webbplats och andra marknadsföringskanaler för att marknadsföra sina produkter och tjänster. Eftersom det inte finns några konton på sociala medier är det bäst att besöka den officiella webbplatsen för uppdateringar och kampanjer relaterade till varumärket.

Hur kan jag nå Kartells kundtjänst?

Kundservice kan enkelt nås via telefon och e-post. Telefonnummer och e-postadress hittar du på hemsidan.
Hemsida: https://shop.kartellsverige.se/sv/
Telefon: +46 8 442 83 80
E-post: [email protected]
Adress: Ingmar Bergmans gata 6, 114 34 Stockholm, Sverige

Kartell Arbetstider

Arbetstiderna varierar beroende på dag. Detaljer anges nedan.

Måndag 12:00-18:00

TisdagFredag 10:00-18:00

Lördag 11:00-15:00

Lunchstängt 13:00-14:00

Kartells resa mot hållbarhet

Kartell tar viktiga steg mot hållbarhet. Varumärket fokuserar på att använda material som inte skadar miljön när de tillverkar sina produkter och att göra produktionsprocesserna grönare. Kartell strävar till exempel efter att använda återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara material istället för plast. Varumärket betonar också energieffektivitet och avfallshantering.

Kartells tjänster för specialdesign och personalisering

Kartell erbjuder skräddarsydda designtjänster till sina kunder. Detta inkluderar design av produkter utanför varumärkets standardproduktsortiment, skräddarsydda efter kundens specifika behov och förväntningar. Till exempel kan de designa skräddarsydda möbler för en arbetsplats eller ett hotell. Denna tjänst kräver ett nära samarbete mellan Kartells designteam och kunden, så att kundens vision återspeglas optimalt i resultatet.

Dela din åsikt om Kartells kundtjänst

Recensioner på Kartells

  • Jarl 31 oktober 2023 vid 16:04

    Kartell kundtjänst tillhandahåller effektiv kommunikation via olika kontaktvägar och enkelt tillgänglig kontaktinformation för att nå sina kunder. Dessutom har de en inriktning mot kundnöjdhet med hållbarhets- och specialdesigntjänster. Därför uppskattar jag Kartells kundtjänst. 👏👏